Ügyfélszolgálat

Hogyan segíthetünk?

Válasszon kategóriát

Leggyakoribb kérdések

 • A Catawiki ingyenes?

  A Catawiki fiók létrehozása teljesen ingyenes. Önnek felhasználói fiókra van szüksége ahhoz, hogy vásároljon vagy eladjon valamit egy árverésen. A vevők és az eladók csak sikeres árverés esetén fizetnek jutalékot.

 • Mi teszi biztonságossá a vásárlást a Catawikin keresztül?

  Az Ön kifizetése egy biztonságos fizetési mód keretein belül rendeződik. Mi megkérjük a vevőt, hogy utalja át a tétel árát egy biztonságos számlaszámra a vásárlást követő három napon belül. Ezután értesítjük az eladót arról, hogy a vevő részéről megtörtént a kifizetés és megkérjük, hogy gondoskodjon a szállításról. Az eladó a szállítást követően megkapja a tétel árát. Amennyiben Ön nem kapja meg a tételt a kifizetést követő 10 napon belül, kérjük, jelleze felénk, hogy visszatartsuk a kifizetést az eladó felé.

 • Miért nem fogadták el az ajánlatomat?

  Ajánlatát nem tudjuk elfogadni, amennyiben érvénytelen. Az 'érvénytelen ajánlat' üzenet akkor jelenhet meg, ha a megadott összeg nem elég magas, ha a megadott összeg számjegyeken kívül más szimbólumot (például betűt, vesszőt vagy kötőjelet) tartalmaz, vagy ha az árverés már véget ért.

 • Egy minimálárral rendelkező tételre szeretnék licitálni. Mit jelent ez?

  Egyes tételek "minimálárral" rendelkeznek. Ez az a rejtett, minimális összeg, amennyiért az eladó hajlandó megválni a tételtől, és amelyet a szakértővel közösen határoz meg. Minimálárat csak olyan tételre lehet beállítani, amelynek várható bevétele legalább €200. Ha a licitek nem érik el a minimálárat az árverés végéig, a tétel nem kerül eladásra.

 • Megnyertem egy tételt. Hogyan utalhatom át a kifizetést?

  Az árverés lezárulása után a vevők e-mailes értesítést kapnak, amely egy linket tartalmaz a fizetési oldalra. A fizetés hitelkártyával és banki átutalással lehetséges. Amennyiben Ön rendelkezik holland bankszámlával, lehetőség van egyéb fizetési módokra, mint például az iDeal. Ha belga bankszámlával rendelkezik, a Bancontact vagy a MrCash segítségével is fizethet. Ha német bankszámlája van, fizethet a DirecteBankingon keresztül.

 • Van egy értékes, egyedi darabom. Árverésre kínálhatom?

  Szakértőink folyamatosan érdekes tárgyakat keresnek az árverésekre. Értékes tételét bármikor felkínálhatja egy Ön által választott árverésre, vagy beküldés után a szakértőre bízhatja, aki tanácsot tud adni arra nézve, hogy melyik árverés illik legjobban a tételhez. Szakértőink szívesen küldenek visszajelzést, hogy tételét a lehető legjobban prezentálhassa.

  Ha bizonytalan, hogy tétele árverésre kínálható-e, vagy ingyenes értékbecslést szeretne kérni, a tétel beküldési folyamatának utolsó lépésében felteheti kérdéseit szakértőink felé az "Üzenet a szakértőnek" szövegmezőben. Szakértőnk visszajelzést küld Önnek, amint lehetséges.

 • Van lehetőség minimális eladási ár (minimálár) megadására?

  Minimálárat olyan tételekre lehet beállítani, amelyek várható bevétele legalább 200 euró. A minimálár az a rejtett minimális ár, amelyért az eladó hajlandó megválni a tételtől. Ha a licitek nem érik el a minimálárat az árverés végéig, a tétel nem kerül eladásra. Az eladónak ezután lehetősége van arra, hogy egy másik árverésen újra felkínálja a tételt a minimálár felülvizsgálatát követően.

 • Árverésre kínáltam egy tételt. Mikor vizsgálják felül?

  Szakértőink minden egyes árverésre kínált tételt értékelnek, amint csak lehetséges. Célunk, hogy egy héten belül ellenőrizzük az Ön tételét. Ez a folyamat azonban a tematikus árverések és a nagy népszerűségű árverések esetében több ideig is eltarthat. Amint a tétele jóváhagyásra került, üzenetben fogjuk értesíteni Önt.

 • Mikor fizetik ki a tételemet?

  Amint a vevő kifizette a Catawikinek a számlázott összeget, Önnek 3 munkanapon belül postáznia kell a tételt, vagy elő kell készítenie átadásra. Amint elszállíttatta vagy kézbesítette a tételt, megváltoztathatja annak státuszát az alábbiakra: "postázva" vagy "kézbesítve". Ezután 14 munkanap múlva, az első szerdai napon átutaljuk Önnek az összeget, feltéve, hogy semmiféle reklamáció nem érkezett a vevő részéről a tétellel kapcsolatban. A kifizetés várható időpontja az általunk e-mailben elküldött fizetési visszaigazoláson fel lesz tüntetve. Amennyiben reklamáció történik, a kifizetést visszatartjuk, amíg a probléma meg nem oldódik, és mi megpróbálunk közvetíteni Ön és a másik fél között. Ennek köszönhetően a Catawiki biztonságosabb adás-vételt tud biztosítani.

 • Mikor kell postáznom a tételt?

  Amint a nyertes ajánlattevő kifizette a tételt, e-mailes értesítést küldünk Önnek. Ezután 3 munkanapon belül gondoskodnia kell a tétel postázásáról.

   

A Catawiki aukciós alkalmazás letöltése

Letöltés az App Store-ból Letöltés az App Store-ból

Feliratkozás a Catawiki hírlevelére

Értesüljön mindig a legújabb aukciós és egyéb hírekről.

Bármikor leiratkozhat

Köszönjük, ezzel feliratkozott a hírlevélre.