Ügyfélszolgálat

Hogyan segíthetünk?

Válasszon kategóriát

Leggyakoribb kérdések

 • A Catawiki ingyenes?

  A Catawiki fiók létrehozása teljesen ingyenes. Önnek felhasználói fiókra van szüksége ahhoz, hogy vásároljon vagy eladjon valamit egy árverésen. A vevők és az eladók csak sikeres árverés esetén fizetnek jutalékot.

 • Mi teszi biztonságossá a vásárlást a Catawikin keresztül?

  Az Ön kifizetése egy biztonságos fizetési mód keretein belül rendeződik. Mi megkérjük a vevőt, hogy utalja át a tétel árát egy biztonságos számlaszámra a vásárlást követő három napon belül. Ezután értesítjük az eladót arról, hogy a vevő részéről megtörtént a kifizetés és megkérjük, hogy gondoskodjon a szállításról. Az eladó a szállítást követően megkapja a tétel árát. Amennyiben Ön nem kapja meg a tételt a kifizetést követő 10 napon belül, kérjük, jelleze felénk, hogy visszatartsuk a kifizetést az eladó felé.

 • Miért nem fogadták el az ajánlatomat?

  Ajánlatát nem tudjuk elfogadni, amennyiben érvénytelen. Az 'érvénytelen ajánlat' üzenet akkor jelenhet meg, ha a megadott összeg nem elég magas, ha a megadott összeg számjegyeken kívül más szimbólumot (például betűt, vesszőt vagy kötőjelet) tartalmaz, vagy ha az árverés már véget ért.

 • Egy minimálárral rendelkező tételre szeretnék licitálni. Mit jelent ez?

  Egyes tételek "minimálárral" rendelkeznek. Ez az a rejtett, minimális összeg, amennyiért az eladó hajlandó megválni a tételtől, és amelyet a szakértővel közösen határoz meg. Minimálárat csak olyan tételre lehet beállítani, amelynek várható bevétele legalább €200. Ha a licitek nem érik el a minimálárat az árverés végéig, a tétel nem kerül eladásra.

 • Megnyertem egy tételt. Hogyan fizethetem ki?

  A tétel megnyerése után a vevő egy e-mailt kap, amely tartalmazza a fizetési oldal linkjét. Fizethet hitelkártyával (Visa, MasterCard, American Express), banki átutalással, vagy az alábbi online fizetési módok egyikén keresztül: iDEAL, Bancontact, Giropay, SOFORT, EPS, Multibanco, Przelewy24.

 • Van egy értékes, egyedi darabom. Árverésre kínálhatom?

  Szakértőink folyamatosan érdekes tárgyakat keresnek az árverésekre. Értékes tételét bármikor felkínálhatja egy Ön által választott árverésre, vagy beküldés után a szakértőre bízhatja, aki tanácsot tud adni arra nézve, hogy melyik árverés illik legjobban a tételhez. Szakértőink szívesen küldenek visszajelzést, hogy tételét a lehető legjobban prezentálhassa.

  Ha bizonytalan, hogy tétele árverésre kínálható-e, vagy ingyenes értékbecslést szeretne kérni, a tétel beküldési folyamatának utolsó lépésében felteheti kérdéseit szakértőink felé az "Üzenet a szakértőnek" szövegmezőben. Szakértőnk visszajelzést küld Önnek, amint lehetséges.

 • Van lehetőség minimális eladási ár (minimálár) megadására?

  Minimálárat olyan tételekre lehet beállítani, amelyek várható bevétele legalább 200 euró. A minimálár az a rejtett minimális ár, amelyért az eladó hajlandó megválni a tételtől. Ha a licitek nem érik el a minimálárat az árverés végéig, a tétel nem kerül eladásra. Az eladónak ezután lehetősége van arra, hogy egy másik árverésen újra felkínálja a tételt a minimálár felülvizsgálatát követően.

 • Árverésre kínáltam egy tételt. Mikor vizsgálják felül?

  Szakértőink minden egyes árverésre kínált tételt értékelnek, amint csak lehetséges. Célunk, hogy egy héten belül ellenőrizzük az Ön tételét. Ez a folyamat azonban a tematikus árverések és a nagy népszerűségű árverések esetében több ideig is eltarthat. Amint a tétele jóváhagyásra került, üzenetben fogjuk értesíteni Önt.

 • Mikor kapom meg a tételemért járó összeget?

  Amikor a vevő kifizetését megkaptuk, az eladó értesítést kap, hogy 3 munkanap áll rendelkezésére a tétel elküldésére, vagy átadásra való előkészítésére. Miután az eladó postázta a tételt vagy átadta azt, a megrendelés státuszát frissítenie kell "Postázva" vagy a "Átvéve" státuszra. Ekkor indul a 14 napos időtartam, amely azon a napon kezdődik, amikor az eladó frissíti a státuszt az összeg megérkezése előtt. Ezen 14 napos időszakon felül a pontos fizetési idő a "Fizetés" beállításaiban kiválasztott fizetési gyakoriságtól függ:
  - Naponta
  - Hetente
  - Kéthetente
  - Havonta

  A várható fizetési dátum megtalálható a Catawiki fizetési visszaigazolásban is, amelyet e-mailben küldünk Önnek.

  Ha panasztételi kérelmet nyitottak, a kifizetést visszatartjuk, amíg a probléma megoldódik. Amennyiben szükséges, segítünk a felek közötti közvetítésben.

 • Mikor kell postáznom a tételt?

  Amint a nyertes ajánlattevő kifizette a tételt, e-mailes értesítést küldünk Önnek. Ezután 3 munkanapon belül gondoskodnia kell a tétel postázásáról.

   

A Catawiki aukciós alkalmazás letöltése

Letöltés az App Store-ból Letöltés az App Store-ból

Feliratkozás a Catawiki hírlevelére

Értesüljön mindig a legújabb aukciós és egyéb hírekről.

Bármikor leiratkozhat

Köszönjük, ezzel feliratkozott a hírlevélre.