Ügyfélszolgálat

Hogyan segíthetünk?

Válasszon kategóriát

Leggyakoribb kérdések

 • A Catawiki ingyenes?

  A Catawiki fiók létrehozása teljesen ingyenes. Önnek felhasználói fiókra van szüksége ahhoz, hogy vásároljon vagy eladjon valamit egy árverésen. A vevők és az eladók csak sikeres aukció esetén fizetnek jutalékot.

 • Mi teszi biztonságossá a vásárlást a Catawikin keresztül?

  A Catawiki rendkívül biztonságos fizetési módot kínál. Ön először a Catawikinek fizeti ki az Ön által megnyert tárgyat. Mi ekkor értesítjük az eladót arról, hogy Ön átutalta a pénzt. Az eladó ezután a lehető legrövidebb időn belül elküldi Önnek a tárgyat, és rövidesen őt is kifizetjük.

 • Miért nem fogadták el az ajánlatomat?

  Ajánlatát nem tudjuk elfogadni, amennyiben érvénytelen. Az 'érvénytelen ajánlat' üzenet akkor jelenhet meg, ha a megadott összeg nem elég magas, ha a megadott összeg számjegyeken kívül más szimbólumot (például betűt, vesszőt vagy kötőjelet) tartalmaz, vagy ha az árverés már véget ért.

 • Licitálni szeretnék egy kikötött minimálárral (KM) rendelkező tárgyra. Mit jelent ez?

  Néhány tételnek van 'kikötött minimálár'-a. Ez egy rejtett legalacsonyabb ár, melyet az eladó az árverésvezetővel konzultálva állapított meg. Ez az a legalacsonyabb ár, amelyen az eladó hajlandó lenne megválni a tételtől. Kikötött ár csak a várhatóan nagy bevételt hozó tárgyakra szabható ki. Ha a kikötött árat senki nem éri el az árverés végéig, az illető tétel nem kerül eladásra. 

 • Hozzáadhatok egy minimálárat (kikötött árat) a tételemhez?

  Néhány tételnek van 'kikötött minimálár'-a. Ez egy rejtett legalacsonyabb ár, melyet az eladó az árverésvezetővel konzultálva állapított meg. Ez az a legalacsonyabb ár, amelyen az eladó hajlandó lenne megválni a tételtől. Kikötött ár csak a várhatóan nagy bevételt hozó tárgyakra szabható ki.

  Ha a kikötött árat senki nem éri el az árverés végéig, az illető tétel nem kerül eladásra. Árverésvezetőink felmérik az Ön által javasolt kikötött ár alkalmazhatóságát, mielőtt jóváhagynák a tételt.

 • Van egy értékes egyedi darabom. A tárgyam aukcióképes?

  Árverésvezetőink folyamatosan keresik az érdekes tárgyakat aukcióikhoz. Az árverésvezető figyelmébe ajánlhat értékes egyedi darabokat úgy, hogylétrehoz egy tételta kívánt aukción belül. Ezután az árverésvezető javaslatot tehet arra vonatkozóan, hogy melyik (tematikus) aukcióba illene leginkább az Ön tétele. Ha szeretné megbecsültetni a bevételt, mielőtt felkínálná tételét, az árverésvezető segítségét kérheti az 'üzenet az árverésvezetőnek' szövegdobozon keresztül.

 • Benyújtottam egy tételt árverésre. Mikor vizsgálják felül?

  Árverésvezetőink a lehető legrövidebb időn belül felbecsülnek minden tételt. Célunk az, hogy egy héten belül felülvizsgáljuk az Ön tételét. Tematikus aukciók vagy rendkívül népszerű árverések esetében azonban ez a folyamat kicsivel több időt vehet igénybe. Amint tételét jóváhagyták, automatikus üzenetet kap.

 • Megnyertem egy tételt. Hogyan utalhatom át a kifizetést?

  After the auction has closed, buyers are sent an email containing a link to the payment page. You can pay by credit card or bank transfer only. If you have a Dutch bank account, it's possible to select alternative methods of payment, such as iDeal. If you have a Belgian bank account, you can pay online also using Bancontact or MrCash. If you have a German bank account, you can pay also with DirecteBanking.

  If you are unable to transfer payment using our online resources, Catawiki offers the possibility to pay by bank transfer. To this end, you will receive an email with all the relevant payment information.

 • Mikor fizetik ki a tételemet?

  Amint a vevő kifizette a számlázott összeget a Catawikinek, Önnek 3 munkanapon belül el kell küldenie a tételt, vagy elő kell készítenie az átvételre. Miután elküldte vagy átadta a tételt, megváltoztathatja a tétel státuszát az 'elküldve' vagy 'átadva' lehetőségre. Kifizetését 14 nappal később, az ezt követő első szerdán küldjük el. Ez a kifizetési időpont szerepel az e-mailen küldött fizetési visszaigazoláson is.

  A Catawiki közvetítőként szolgál az eladó és a vásárló között, és a tranzakció lezárultáig visszatartja a kifizetést. Ez biztonságosabbá teszi a Catawikin keresztül történő kifizetéseket.

 • Mikor küldjem el a tételemet?

  Amint a nyertes licitáló kifizette a tételt, e-mailen értesítjük Önt. Ekkor Ön köteles 3 munkanapon belül elküldeni a tárgyat./

A Catawiki aukciós alkalmazás letöltése

Letöltés az App Store-ból Letöltés az App Store-ból

Feliratkozás a Catawiki hírlevelére

Értesüljön mindig a legújabb aukciós és egyéb hírekről.

Bármikor leiratkozhat

Köszönjük, ezzel feliratkozott a hírlevélre.

×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.