Súgó

Hogyan segíthetünk?

Válasszon kategóriát

 • Fiók és Catawiki
 • Vevő
 • Eladó
 • Súgó
  • Angol nyelvű ügyfélszolgálatunk örömmel segít Önnek.

   Hívjon minket telefonon:

   Magyarország: +36 1 998 9118

   Ügyfélszolgálatunkat az alábbi időpontokban keresheted fel:

   Hétfő
   09:00 - 17:00 (CET)
   Kedd
   09:00 - 17:00 (CET)
   Szerda
   09:00 - 17:00 (CET)
   Csütörtök
   09:00 - 17:00 (CET)
   Péntek
   09:00 - 17:00 (CET)
   Szombat
   09:00 - 17:00 (CET)

   Itt megtalálja a leggyakrabban feltett kérdésekre a válaszokat: www.catawiki.hu/help

   Küldjön egy e-mailt:

Leggyakoribb kérdések

 • Mi teszi biztonságossá a vásárlást a Catawikin keresztül?

  Az Ön kifizetése egy biztonságos fizetési mód keretein belül rendeződik. Mi megkérjük a vevőt, hogy utalja át a tétel árát egy biztonságos számlaszámra a vásárlást követő három napon belül. Ezután értesítjük az eladót arról, hogy a vevő részéről megtörtént a kifizetés és megkérjük, hogy gondoskodjon a szállításról. Az eladó a szállítást követően megkapja a tétel árát. Amennyiben Ön nem kapja meg a tételt a kifizetést követő 10 napon belül, kérjük, jelleze felénk, hogy visszatartsuk a kifizetést az eladó felé.

 • Miért nem fogadták el az ajánlatomat?

  Ajánlatát nem tudjuk elfogadni, amennyiben érvénytelen. Az 'érvénytelen ajánlat' üzenet akkor jelenhet meg, ha a megadott összeg nem elég magas, ha a megadott összeg számjegyeken kívül más szimbólumot (például betűt, vesszőt vagy kötőjelet) tartalmaz, vagy ha az árverés már véget ért.

 • Egy minimálárral rendelkező tételre szeretnék licitálni. Mit jelent ez?

  Egyes tételek "minimálárral" rendelkeznek. Ez az a rejtett, minimális összeg, amennyiért az eladó hajlandó megválni a tételtől, és amelyet a szakértővel közösen határoz meg. Minimálárat csak olyan tételre lehet beállítani, amelynek várható bevétele legalább €200. Ha a licitek nem érik el a minimálárat az árverés végéig, a tétel nem kerül eladásra.

 • Megnyertem egy tételt. Hogyan fizethetek?

  Amint lezárult az árverés, a vevők e-mailt kapnak a fizetési oldalra vezető linkkel. Lehetőség van hitelkártyás fizetésre (Visa, MasterCard, American Express), banki átutalásra vagy az alábbi fizetési módok használatára: iDEAL, Bancontact, Giropay, SOFORT, EPS, Multibanco, Przelewy24. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az American Express segítségével történő kifizetések csak 1000 € / 1 100 $ / 900 £ összegig lehetségesek.

  A manuális átutalási lehetőség csak az euróban licitáló vevők számára látható. Nagyon fontos a fizetéshez az európai SEPA átutalási mód használata. A Stripe, az online fizetési szolgáltatónk nem tudja feldolgozni a SWIFT-átutalásokat (más néven banki átutalások), így ezek a kifizetések visszakerülnek a vevő bankszámlájára. Ha a vevő azt állítja, hogy a SWIFT-átutalás nem került visszatérítésre, szükségünk van egy banki nyilatkozatra, amely ezt alátámasztja. Csak ezután ellenőrizheti a Stripe, hogy mi történt a fizetéssel.

  Mi a különbség a SEPA (Single Europe Payments Area) és a SWIFT (Society for Worldwide InterBank Financial Telecommunications) fizetési módok között?
  - A SWIFT nemzetközileg lehetővé teszi a pénzátutalásokat, míg a SEPA-fizetések csak a SEPA-térségben lehetségesek.
  - A SWIFT-átutalások különböző valutákban végrehajthatók, míg a SEPA csak az euróban történő átutalásokat teszi lehetővé.

 • Van egy értékes, egyedi darabom. Árverésre kínálhatom?

  Szakértőink folyamatosan érdekes tárgyakat keresnek az árverésekre. Értékes tételét bármikor felkínálhatja egy Ön által választott árverésre, vagy beküldés után a szakértőre bízhatja, aki tanácsot tud adni arra nézve, hogy melyik árverés illik legjobban a tételhez. Szakértőink szívesen küldenek visszajelzést, hogy tételét a lehető legjobban prezentálhassa.

  Ha bizonytalan, hogy tétele árverésre kínálható-e, vagy ingyenes értékbecslést szeretne kérni, a tétel beküldési folyamatának utolsó lépésében felteheti kérdéseit szakértőink felé az "Üzenet a szakértőnek" szövegmezőben. Szakértőnk visszajelzést küld Önnek, amint lehetséges.

 • Van lehetőség minimális eladási ár (minimálár) megadására?

  Minimálárat olyan tételekre lehet beállítani, amelyek várható bevétele legalább 200 euró. A minimálár az a rejtett minimális ár, amelyért az eladó hajlandó megválni a tételtől. Ha a licitek nem érik el a minimálárat az árverés végéig, a tétel nem kerül eladásra. Az eladónak ezután lehetősége van arra, hogy egy másik árverésen újra felkínálja a tételt a minimálár felülvizsgálatát követően.

 • Árverésre kínáltam egy tételt. Mikor vizsgálják felül?

  Szakértőink minden egyes árverésre kínált tételt értékelnek, amint csak lehetséges. Célunk, hogy egy héten belül ellenőrizzük az Ön tételét. Ez a folyamat azonban a tematikus árverések és a nagy népszerűségű árverések esetében több ideig is eltarthat. Amint a tétele jóváhagyásra került, üzenetben fogjuk értesíteni Önt.

 • Mikor kapom meg az eladott tételért járó összeget?

  Amint a vevőt megkapta a kifizetést, Ön értesítést kap arról, hogy 3 munkanap áll rendelkezésére a tétel elküldésére vagy az átadás előkészítésére. A kifizetések ütemezése annak függvénye, hogy a vevő postázta-e a megrendelést vagy sem, valamint a fizetési gyakoriság beállításától függ, amelyet a "Beállítások" menüpontban a "Fizetés" szekcióban választhat ki.
  Az eladóknak lehetősége van az alábbi fizetési gyakorisági beállítások egyikének kiválasztására:

  - Naponta
  - Hetente egyszer (szerdánként)
  - Kéthetente (a hónap első és harmadik szerdáján)
  - Havonta egyszer (a hónap első szerdáján)

  Ha a megrendelést postázták: Miután elküldte a megrendelést, meg kell változtatnia a megrendelés állapotát "Szállított" állapotra. Ha a nyomkövetési szám azt mutatja, hogy a megrendelést kézbesítették, a vevő értesítést kap tőlünk, hogy vizsgálja meg a tételt, és jelentse az esetleges problémát 3 napon belül. A kézbesítés utáni negyedik nap után a fizetés a kiválasztott fizetési gyakoriság szerint kerül ütemezésre.

  * Kérjük, vegye figyelembe, hogy abban az esetben, ha a megadott nyomkövetési szám helytelen vagy nem megfelelően tükrözi a megrendelés kézhezvételét, a függőben lévő kifizetésre az alapértelmezett, kiválasztott fizetési gyakoriság vonatkozik, a megrendelés "postázottként" való megjelölésétől számított 14 napon belül.

  Ha a megrendelést átvették: Ha a vevő átvette a megrendelést, Önnek a megrendelés állapotát "Átvéve" állapotra kell módosítania. Ekkor egy 14 napos várakozási idő következik, amely azon a napon kezdődik, amikor Ön mint eladó frissíti a megrendelés állapotát. Ezen 14 napos időszak után a pontos fizetési dátum a "Fizetés" beállításaiban kiválasztott fizetési gyakoriságtól függ.

  A fizetési gyakoriságát megtekintheti vagy módosíthatja a következő linkre kattintva, ha bejelentkezik fiókjába: https://www.catawiki.hu/accounts/settings/payment

  A várható fizetési dátum megtalálható a fizetési visszaigazolásban is, amelyet a Catawiki e-mailben elküld Önnek. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a kifizetéseket csak munkanapokon dolgozzák fel, és hétvégén nem.

  Ha panasztétel merül fel, a kifizetés megszakadhat, amíg a probléma megoldódik. Szívesen segítsünk közvetíteni a két fél között, ha szükséges.

 • Mikor kell postáznom a tételt?

  Amint a nyertes ajánlattevő kifizette a tételt, e-mailes értesítést küldünk Önnek. Ezután 3 munkanapon belül gondoskodnia kell a tétel postázásáról.

   

A Catawiki aukciós alkalmazás letöltése

Letöltés az App Store-ból Letöltés az App Store-ból