Vásároljon és értéksítsen különleges tárgyakat árveréseinken.
Minden árverés

Az Ügyfélszolgálat elérhetősége:

Vagy hívja nemzetközi telefonszámunkat: +31 85 8881 501. Nemzetközi szám hívásakor szolgáltatója díjat számolhat fel.

Itt megtalálja a leggyakrabban feltett kérdésekre a válaszokat: Help

Ügyfélszolgálat

Hogyan segíthetünk?

Válasszon kategóriát

Leggyakoribb kérdések

 • A Catawiki ingyenes?

  A Catawiki fiók létrehozása teljesen ingyenes. Önnek felhasználói fiókra van szüksége ahhoz, hogy vásároljon vagy eladjon valamit egy árverésen. A vevők és az eladók csak sikeres árverés esetén fizetnek jutalékot.

 • Mi teszi biztonságossá a vásárlást a Catawikin keresztül?

  Az Ön kifizetése egy biztonságos fizetési mód keretein belül rendeződik. Mi megkérjük a vevőt, hogy utalja át a tétel árát egy biztonságos számlaszámra a vásárlást követő három napon belül. Ezután értesítjük az eladót arról, hogy a vevő részéről megtörtént a kifizetés és megkérjük, hogy gondoskodjon a szállításról. Az eladó a szállítást követően megkapja a tétel árát. Amennyiben Ön nem kapja meg a tételt a kifizetést követő 10 napon belül, kérjük, jelleze felénk, hogy visszatartsuk a kifizetést az eladó felé.

 • Miért nem fogadták el az ajánlatomat?

  Ajánlatát nem tudjuk elfogadni, amennyiben érvénytelen. Az 'érvénytelen ajánlat' üzenet akkor jelenhet meg, ha a megadott összeg nem elég magas, ha a megadott összeg számjegyeken kívül más szimbólumot (például betűt, vesszőt vagy kötőjelet) tartalmaz, vagy ha az árverés már véget ért.

 • Licitálni szeretnék egy kikötött minimálárral (KM) rendelkező tárgyra. Mit jelent ez?

  Néhány tételnek van 'kikötött minimálár'-a. Ez egy rejtett legalacsonyabb ár, melyet az eladó az árverésvezetővel konzultálva állapított meg. Ez az a legalacsonyabb ár, amelyen az eladó hajlandó lenne megválni a tételtől. Kikötött ár csak a várhatóan nagy bevételt hozó tárgyakra szabható ki. Ha a kikötött árat senki nem éri el az árverés végéig, az illető tétel nem kerül eladásra. 

 • Megnyertem egy tételt. Hogyan utalhatom át a kifizetést?

  Az árverés lezárulása után a vevők e-mailes értesítést kapnak, amely egy linket tartalmaz a fizetési oldalra. A fizetés hitelkártyával és banki átutalással lehetséges. Amennyiben Ön rendelkezik holland bankszámlával, lehetőség van egyéb fizetési módokra, mint például az iDeal. Ha belga bankszámlával rendelkezik, a Bancontact vagy a MrCash segítségével is fizethet. Ha német bankszámlája van, fizethet a DirecteBankingon keresztül.

 • Van egy értékes egyedi darabom. A tárgyam aukcióképes?

  Árverésvezetőink folyamatosan keresik az érdekes tárgyakat aukcióikhoz. Az árverésvezető figyelmébe ajánlhat értékes egyedi darabokat úgy, hogylétrehoz egy tételta kívánt aukción belül. Ezután az árverésvezető javaslatot tehet arra vonatkozóan, hogy melyik (tematikus) aukcióba illene leginkább az Ön tétele. Ha szeretné megbecsültetni a bevételt, mielőtt felkínálná tételét, az árverésvezető segítségét kérheti az 'üzenet az árverésvezetőnek' szövegdobozon keresztül.

 • Hozzáadhatok egy minimálárat (kikötött árat) a tételemhez?

  Néhány tételnek van 'kikötött minimálár'-a. Ez egy rejtett legalacsonyabb ár, melyet az eladó az árverésvezetővel konzultálva állapított meg. Ez az a legalacsonyabb ár, amelyen az eladó hajlandó lenne megválni a tételtől. Kikötött ár csak a várhatóan nagy bevételt hozó tárgyakra szabható ki.

  Ha a kikötött árat senki nem éri el az árverés végéig, az illető tétel nem kerül eladásra. Árverésvezetőink felmérik az Ön által javasolt kikötött ár alkalmazhatóságát, mielőtt jóváhagynák a tételt.

 • Benyújtottam egy tételt árverésre. Mikor vizsgálják felül?

  Árverésvezetőink a lehető legrövidebb időn belül felbecsülnek minden tételt. Célunk az, hogy egy héten belül felülvizsgáljuk az Ön tételét. Tematikus aukciók vagy rendkívül népszerű árverések esetében azonban ez a folyamat kicsivel több időt vehet igénybe. Amint tételét jóváhagyták, automatikus üzenetet kap.

 • Mikor fizetik ki a tételemet?

  Amint a vevő kifizette a Catawikinek a számlázott összeget, Önnek 3 munkanapon belül postáznia kell a tételt, vagy elő kell készítenie átadásra. Amint elszállíttatta vagy kézbesítette a tételt, megváltoztathatja annak státuszát az alábbiakra: "elküldve" vagy "kézbesítve". Ezután 14 munkanap múlva, az első szerdai napon átutaljuk Önnek az összeget, feltéve, hogy semmiféle reklamáció nem érkezett a vevő részéről a tétellel kapcsolatban. A kifizetés várható időpontja az általunk e-mailben elküldött fizetési visszaigazoláson fel lesz tüntetve. Amennyiben reklamáció történik, a kifizetést visszatartjuk, amíg a probléma meg nem oldódik, és mi megpróbálunk közvetíteni Ön és a másik fél között. Ennek köszönhetően a Catawiki biztonságosabb adás-vételt tud biztosítani.

 • Mikor kell postáznom a tételt?

  Amint a nyertes ajánlattevő kifizette a tételt, e-mailes értesítést küldünk Önnek. Ezután 3 munkanapon belül gondoskodnia kell a tétel postázásáról.

   

A Catawiki aukciós alkalmazás letöltése

Letöltés az App Store-ból Letöltés az App Store-ból

Feliratkozás a Catawiki hírlevelére

Értesüljön mindig a legújabb aukciós és egyéb hírekről.

Bármikor leiratkozhat

Köszönjük, ezzel feliratkozott a hírlevélre.