Vásárlói irányelvek

A Catawiki olyan platformot kínál, amely a világ számos országában lehetővé teszi a különleges tárgyak vásárlását. Nagyon fontos számunkra, hogy platformunk megbízható és biztonságos legyen mind a vevők, mind az eladók számára a lehető legjobb vásárlói élmény garantálása érdekében. Ez megköveteli, hogy felhasználóink elfogadják és betartsák a Felhasználási feltételeinkben meghatározott irányelveket. Szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy elmagyarázzuk a Catawikin történő vásárlás legfontosabb szabályait.

REGISZTRÁCIÓ

 • Használja saját személyes adatait
  Bármely a Catawiki által támogatott országból lehetőség van fiók létrehozására. A regisztráció alkalmával kötelező a valódi személyes adatok használata, és előfordulhat, hogy a személyazonosság igazolását is kérjük. Ha még nem töltötte be a 18. életévét, szükséges szülői vagy gondozói engedély benyújtására.
 • Őrizze meg fiókja biztonságát
  Fiókja és bejelentkezési adatainak titkosságáért Ön felelős. Ne ossza meg őket másokkal. Ha azt gyanítja, hogy valaki más tudja a bejelentkezési adatait, azonnal módosítsa a jelszavát és értesítsen minket.
 • A fiók törlése lehetséges
  A Catawikinek joga van bizonyos helyzetekben visszautasítani a fiók törlését, például ha nemrégiben vásárolt tételt, ha panasztételi eljárása nincs lezárva, vagy fennálló fizetési kötelezettsége van a Catawiki felé.

AZ ÁRVERÉS SORÁN

 • Minden licit kötelező érvényű
  Nyertes licit esetén köteles megvásárolni a tételt. Ajánlatának visszavonására nincs lehetőség. Mielőtt ajánlatot tesz, gondosan vizsgálja meg a fényképeket, olvassa el a leírást és ellenőrizze a szállítási feltételeket.
 • Ön nem licitálhat a saját tételeire
  Ön nem tehet ajánlatot a saját tételeire vagy olyan tételre, amely Önhöz kapcsolódó eladótól származik. Ez a “shill bidding.” A “shill bidding” tisztességtelen és illegális kereskedelmi gyakorlatnak számít, ezért nem engedélyezzük.
 • Az Ön felelőssége ellenőrizni országa behozatali előírásait a tételre nézve
  Vevőként Ön felelős annak ellenőrzéséért, hogy van-e hatályos szabály vagy korlátozás, amely az adott országba történő behozatalra vonatkozik, ezt ugyanis sem mi, sem az eladó nem ellenőrzi.
 • Használja tisztességesen üzenetküldő rendszerünket
  A platformon kívüli vásárlási ajánlat tilos. Amennyiben ezt nem tartja be, nem biztosítunk ügyfélszolgálati támogatást és kifizetést az Ön részére.

AZ ÁRVERÉS VÉGEZTÉVEL

 • Az elnyert tételekért kötelező fizetnie
  Nagyon fontos annak tudomásul vétele, hogy minden ajánlat kötelező érvényű. A Catawiki Általános Szerződési Feltételeinek elfogadásával Ön beleegyezett abba, hogy a tétel megnyerését követő 3 napon belül kifizeti a tételeit, és elfogadta, hogy szankciókkal járhat, amennyiben nem fizet.
 • Legyen tisztelettudó, nyitott és fogalmazzon világosan, ha kommunikációra kerül sor
  A Catawiki arra bátorítja Önt, hogy lépjen kapcsolatba az eladóval, ha probléma merül fel a tétellel. Ügyfélszolgálatunk csapata mindent megtesz, hogy a segítségére legyen. Kérjük, ne használjon bántó hangnemet és nem megfelelő nyelvet, tartózkodjon a sértéstől, fenyegetéstől és megkülönböztetéstől. Lehetősége van visszajelzés küldésére az eladónak, amely látható lesz weboldalunkon.
 • Tartsa tiszteletben mások személyes adatait
  A felhasználók személyes adatait  csak az értékesítés és a szállítás (vagy visszaküldés) teljesítéséhez használja. Ne használjon személyes adatokat kereskedelmi célra, például kéretlen kommunikáció küldésére.

Irányelveink betartásának ellenőrzése és érvényesítése érdekében adatelemzést használunk. Bízunk benne, hogy tisztességes és megfelelő módon fogja használni a Catawikit. Azok a felhasználók, akik nem így járnak el, kockáztatják további tevékenységüket, amely magával vonhatja a licitálási jog blokkolását, pénzügyi szankciókat, vagy a fiók bezárását.