Tisztességes üzletvitel

Az árverések biztonsága és megbízhatósága érdekében a Catawiki különböző irányelvek mentén működik.

1. Közjegyzői ellenőrzés

Minden árverés lebonyolítását független hivatalos közjegyző felügyeli: mr J. Borren, az amszterdami mr M.J. Meijer Notarissen N.V. munkatársa.

2. Az eladók nem licitálhatnak saját tételeikre

Az eladók nem licitálhatnak saját áruikra. Ennek megfelelően a rendszerünk biztosítja, hogy az eladók ne tehessenek ajánlatot azokra a tételekre, amelyek az ő fiókjukkal lettek közzétéve.

3. A legmagasabb licitáló nyer.

Ha a Catawiki árverésein az utolsó percben érkezik licit, a licitálásra rendelkezésre álló idő automatikusan meghosszabbodik egy perccel. Ez elegendő időt biztosít a többi licitáló számára ahhoz, hogy ellenajánlatot tegyenek, Önnek pedig nem kell várnia az utolsó másodpercekig a licitáláshoz. A Catawiki mindig egyértelműen jelzi, hogy mely licitálóé volt a legmagasabb vagy nyertes licit. A nyertes licitálóknak e-mailben megerősítést küldünk arról, hogy nyertek, amint az árverés véget ért.

4. Munkatársaink nem értékesíthetnek árukat az árveréseken.

A Catawiki munkatársai és/vagy családtagjaik nem küldhetnek be tételeket árverésre a Catawikin. Ezzel garantálható a munkatársaink semlegessége az árverések kezelése során. A Catawiki szigorúan érvényesíti ezt a szabályt.

  • Az árverezők nem licitálhatnak.
5. Eladók kötelező azonosítása

Mielőtt lehetővé tennénk a felhasználóinknak, hogy tételeket küldjenek be ellenőrzésre, a Catawiki egy érvényes személyazonosító okmányuk másolatát vagy szkennelt példányát kéri be tőlük. Ez az extra ellenőrzés újabb lépést jelent a licitálók biztonsága érdekében. Az ellenőrzési folyamat lebonyolítását követően ezeket a papíralapú vagy szkennelt példányokat azonnal megsemmisítjük.

A Catawiki aukciós alkalmazás letöltése

Letöltés az App Store-ból Letöltés az App Store-ból

Feliratkozás a Catawiki hírlevelére

Értesüljön mindig a legújabb aukciós és egyéb hírekről.

Bármikor leiratkozhat

Köszönjük, ezzel feliratkozott a hírlevélre.