Guide close

Hogyan működik?

Nagyszerű kezdést biztosítunk - Vevők

Alig várjuk, hogy Önt is bevezessük a különleges tárgyak csodálatos világába! A Catawikin minden héten több ezer szokatlan, ritka és egyedülálló tételt fedezhet fel - olyan tárgyakat, amiket sehol máshol nem talál. Biztonságos platformot kínálunk Önnek, amely összeköti az egyedi darabok értékesítőivel. Belső szakértőink végigkísérik ezen az utazáson és segítik minden lépését. A magabiztos kezdéshez összegyűjtöttük a legfontosabb információkat. Bízunk benne, hogy hamarosan megnyeri első tételét!


Gyakori kérdések

Mi teszi biztonságossá a vásárlást a Catawikin keresztül?

Az Ön kifizetése egy biztonságos fizetési mód keretein belül rendeződik. Mi megkérjük a vevőt, hogy utalja át a tétel árát egy biztonságos számlaszámra a vásárlást követő három napon belül. Ezután értesítjük az eladót arról, hogy a vevő részéről megtörtént a kifizetés és megkérjük, hogy gondoskodjon a szállításról. Az eladó a szállítást követően megkapja a tétel árát. Amennyiben Ön nem kapja meg a tételt a kifizetést követő 10 napon belül, kérjük, jelleze felénk, hogy visszatartsuk a kifizetést az eladó felé.

Elfelejtettem a jelszavam, és nem tudok bejelentkezni. Mit tehetek?

Egyszerűen igényelhet új jelszót, ha azbejelentkezési oldal 'Elfelejtette jelszavát?' linkre kattint. Kapni fog egy e-mailt, és a benne lévő linken új jelszót hozhat létre.

Miért nem fogadták el az ajánlatomat?

Ajánlatát nem tudjuk elfogadni, amennyiben érvénytelen. Az 'érvénytelen ajánlat' üzenet akkor jelenhet meg, ha a megadott összeg nem elég magas, ha a megadott összeg számjegyeken kívül más szimbólumot (például betűt, vesszőt vagy kötőjelet) tartalmaz, vagy ha az árverés már véget ért.

Egy minimálárral rendelkező tételre szeretnék licitálni. Mit jelent ez?

Egyes tételek "minimálárral" rendelkeznek. Ez az a rejtett, minimális összeg, amennyiért az eladó hajlandó megválni a tételtől, és amelyet a szakértővel közösen határoz meg. Minimálárat csak olyan tételre lehet beállítani, amelynek várható bevétele legalább €200. Ha a licitek nem érik el a minimálárat az árverés végéig, a tétel nem kerül eladásra.

Megnyertem egy tételt. Hogyan fizethetek?

Amint lezárult az árverés, a vevők e-mailt kapnak a fizetési oldalra vezető linkkel. Lehetőség van hitelkártyás fizetésre (Visa, MasterCard, American Express), banki átutalásra vagy az alábbi fizetési módok használatára: iDEAL, Bancontact, Giropay, SOFORT, EPS, Multibanco, Przelewy24. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az American Express segítségével történő kifizetések csak 1000 € / 1 100 $ / 900 £ összegig lehetségesek.

A manuális átutalási lehetőség csak az euróban licitáló vevők számára látható. Nagyon fontos a fizetéshez az európai SEPA átutalási mód használata. A Stripe, az online fizetési szolgáltatónk nem tudja feldolgozni a SWIFT-átutalásokat (más néven banki átutalások), így ezek a kifizetések visszakerülnek a vevő bankszámlájára. Ha a vevő azt állítja, hogy a SWIFT-átutalás nem került visszatérítésre, szükségünk van egy banki nyilatkozatra, amely ezt alátámasztja. Csak ezután ellenőrizheti a Stripe, hogy mi történt a fizetéssel.

Mi a különbség a SEPA (Single Europe Payments Area) és a SWIFT (Society for Worldwide InterBank Financial Telecommunications) fizetési módok között?
- A SWIFT nemzetközileg lehetővé teszi a pénzátutalásokat, míg a SEPA-fizetések csak a SEPA-térségben lehetségesek.
- A SWIFT-átutalások különböző valutákban végrehajthatók, míg a SEPA csak az euróban történő átutalásokat teszi lehetővé.

Van egy értékes, egyedi darabom. Árverésre kínálhatom?

Szakértőink folyamatosan érdekes tárgyakat keresnek az árverésekre. Értékes tételét bármikor felkínálhatja egy Ön által választott árverésre, vagy beküldés után a szakértőre bízhatja, aki tanácsot tud adni arra nézve, hogy melyik árverés illik legjobban a tételhez. Szakértőink szívesen küldenek visszajelzést, hogy tételét a lehető legjobban prezentálhassa.

Ha bizonytalan, hogy tétele árverésre kínálható-e, vagy ingyenes értékbecslést szeretne kérni, a tétel beküldési folyamatának utolsó lépésében felteheti kérdéseit szakértőink felé az "Üzenet a szakértőnek" szövegmezőben. Szakértőnk visszajelzést küld Önnek, amint lehetséges.

Az összes gyakori kérdések megjelenítése