Mi a "nyomon követés" vagy a "nyomon követési kód"?

Miután a vevő fizetett a tételért, Ön e-mailt kap a megrendelés szállításának feldolgozására vonatkozóan, és Ön felelős a szállítmányhoz tartozó nyomkövetési kód biztosításáért.

A nyomkövetési kódot a szállítási vállalattól (más néven futárszolgáltatás) igényelheti, amelyet a csomag elküldéséhez igénybe vesz. A nyomkövetési kód formátuma az Ön által használt futárszolgáltatástól függ. Általában ez egy sor karakter és szám, nem pedig egy link, és nem tartalmazza a szállítási vállalat nevét.

A nyomkövetésnek köszönhetően egy online nemzetközi nyomkövető rendszer segítségével követheti a levelet vagy csomagot a célállomásig. Amíg a tétel úton van, Ön könnyedén nyomon követheti az előrehaladását.

Néhány kattintással kiderítheti, hogy a tétel úton van-e, vagy már elérte a célállomást. Abban az esetben, ha a nyomkövetési kód helytelen, önállóan is módosíthatja. Egyszerűen látogasson el a > "Megrendelések" oldalra és válassza ki a megfelelő megrendelést. Kattintson a "Frissítés" gombra, és frissítse az adott nyomkövetési kódot.