Eladói irányelvek

A Catawiki olyan platformot kínál, amelyen világszerte számos országban ajánlhat fel tárgyakat a vásárlóknak. Rendkívül fontos számunkra, hogy platformunk megbízható és biztonságos legyen mind a vevők, mind az eladók szempontjából, hogy ezáltal is a lehető legjobb vásárlói élményt és értékesítési eredményeket biztosítsuk. Ez megköveteli, hogy minden felhasználó elfogadja és betartsa a Felhasználási feltételeinkben meghatározott szabályokat. Szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy elmagyarázzuk a Catawikin történő értékesítés legfontosabb szabályait.

REGISZTRÁCIÓ

 • Használja saját személyes adatait
  Bármely a Catawiki által támogatott országból lehetőség van fiók létrehozására. A regisztráció alkalmával kötelező a valódi személyes adatok használata, és előfordulhat, hogy a személyazonosság igazolását is kérjük. Ha nem tudjuk azonosítani Önt és meggyőződni személyazonosságáról, akkor nem tudjuk Önnek átutalni a kifizetéseket.
 • Kereskedelmi értékesítő? Regisztráljon vállalata érvényes adataival
  Ha vállalkozással rendelkezik és kereskedelmi célból ajánl fel tételeket a Catawiki árverésein, akkor vállalata érvényes adataival kell regisztrálnia, beleértve a Kereskedelmi Kamara és az adónyilvántartási számát. A Catawiki használata adóelkerilési célból tilos.
 • Őrizze meg fiókja biztonságát
  Fiókja és bejelentkezési adatainak titkosságáért Ön felelős. Ne ossza meg őket másokkal. Ha azt gyanítja, hogy valaki más tudja a bejelentkezési adatait, azonnal módosítsa a jelszavát és értesítsen minket.
 • A fiók törlése lehetséges
  A Catawikinek joga van bizonyos helyzetekben visszautasítani a fiók törlését, például ha nemrégiben értékesített tételt, ha panasztételi eljárás áll fenn a vevővel, vagy fennálló fizetési kötelezettsége van a Catawiki felé.

TÉTELEK FELKÍNÁLÁSA

 • A tételeket gondosan válogatjuk az árverésekre
  A Catawikin sokféle tétel értékesíthető. Kérjük, tekintse át a Kategória-irányelveinket, hogy ellenőrizze, milyen tételeket várunk és mit nem fogadunk el. Kérjük, vegye figyelembe, hogy csak olyan tételek kínálhatók fel, amelyek esetében engedélyezett a kereskedelem.
 • Jogosultnak kell lennie a tételek eladására
  Rendkívül fontos számunkra, hogy Ön legyen a tételeinek jogos tulajdonosa, vagy rendelkezzen felhatalmazással a tulajdonostól a tételek eladására. Ha ennek nem felel meg, akkor nem fogjuk feldolgozni a kifizetéseket Ön felé. Szigorúan tilos hamis tranzakció részeként árverésre kínálni a tételeket, például pénzmosás céljával. A gyanús tranzakciókat kötelességünk jelenteni a hatóságoknak.
 • Tételleírásai legyenek érthetőek, őszinték, pontosak és részletesek
  Kérjük, jelezze a használat jeleit, minden szakadást, sérülést, vagy karcolást, hogy elkerülje az utólagos panasztételt.
 • Tételei és a róluk feltöltött anyag legyen eredeti és hiteles
  Kérjük, ne sértse más személyek jogait, és tartsa tiszteletben például a szerzői jogokat és a védjegyeket. Ez azt is jelenti, hogy nem lehet felhasználni más személyek, köztük más Catawiki felhasználók fényképeit.
 • Ha egy tételt árverésre kínál, nem vonhatja vissza
  Ez azt jelenti, hogy köteles eladni a tételt a nyertes ajánlattevőnek. Kérjük, ne kínáljon fel máshol olyan termékeket, amely szerepel a Catawiki árverésén. Nem toleráljuk azokat az eladókat, akik csalódást okoznak vásárlóinknak és az árverés lezárásakor már nem rendelkeznek a felkínált tétellel.

AZ ÁRVERÉS KÖZBEN

 • Ön nem licitálhat a saját tételeire
  Ön nem tehet ajánlatot a saját tételeire vagy olyan tételre, amely Önhöz kapcsolódó eladótól származik. Ez a “shill bidding.” A “shill bidding” tisztességtelen és illegális kereskedelmi gyakorlatnak számít, ezért nem engedélyezzük.
 • Használja tisztességesen üzenetküldő rendszerünket
  Automatizált rendszerekkel rendelkezünk arra a célra, hogy felderítsük a platformon kívüli kereskedelemre tett kísérleteket. Ilyen esetben nem utaljuk át a kifizetést vagy nem biztosítunk ügyfélszolgálatot, és végső esetben blokkolhatjuk fiókját a további használattól.

AZ ÁRVERÉS VÉGEZTÉVEL

 • A tételt a fizetést követően 3 munkanapon belül postáznia kell
  Amint a vásárló fizetett, értesítjük Önt. Kérjük, gondoskodjon biztonságos szállítási módról, regisztrált csomagban és kössön biztosítást. Mindig adjon meg érvényes nyomon követési kódot, hogy minden résztvevő követhesse a tételt, kivéve, ha a vevő úgy dönt, hogy személyesen veszi át a tételt. A nyomon követési információk megadása lehetővé teszi számunkra, hogy gyorsabban feldolgozzuk a fizetését.
 • Legyen közreműködő probléma esetén
  Az értékesítéssel kapcsolatos bármely problémáért Ön felelős, például a nem megfelelőséggel és a szállítással kapcsolatos problémákért. Ha probléma van a tételével, azt várjuk Öntől, hogy megoldást találjon rá a vevővel együttműködésben. A Catawiki szükség esetén közvetíthet. Abban az esetben, ha az értékesítés visszavonásra kerül, és így Ön elmulasztja a vételi szerződés szerinti kötelezettségei teljesítését, azt várjuk Öntől, hogy fedezze a tétel visszaszállításának költségeit.
 • Bejelentett címéről küldje a szállítmányt
  Ha nem a nyilvántartásban szereplő címéről küldi a szállítmányt, minden többletköltséget Önnek kell megfizetnie, ami a vevőt esetlegesen emiatt terheli.
 • Tartsa tiszteletben a vevő elállási jogát
  Ha kereskedelmi értékesítést folytat, azt várjuk Öntől, hogy tartsa tiszteletben az EU területén érvényes elállási jogot. Erről további tájékoztatást Súgó-felületünkön talál.

KOMMUNIKÁCIÓ A CATAWIKIVEL ÉS A FELHASZNÁLÓKKAL

 • Legyen tisztelettudó, nyitott és fogalmazzon világosan, ha kommunikációra kerül sor
  Mindez a vevőkkel és a Catawiki munkatársaival való kommunikációra is vonatkozik. Kérjük, ne használjon bántó hangnemet és nem megfelelő nyelvet, tartózkodjon a sértéstől, fenyegetéstől és megkülönböztetéstől.
 • Tartsa tiszteletben mások személyes adatait
  A felhasználók személyes adatait  csak az értékesítés és a szállítás teljesítéséhez használja. Ne használjon személyes adatokat kereskedelmi célra, például kéretlen kommunikáció küldésére.

Irányelveink betartásának ellenőrzése és érvényesítése érdekében adatelemzést használunk. Bízunk benne, hogy tisztességes és megfelelő módon fogja használni a Catawikit. Azok a felhasználók, akik nem így járnak el, kockáztatják további tevékenységüket, például blokkolhatjuk a licitálási jogukat, ideiglenesen vagy véglegesen visszavonhatjuk a “Top” eladói címkét vagy a VIP juttatásokat, felfüggeszthetjük az értékesítési jogot, pénzügyi szankciókat alkalmazhatunk, vagy bezárhatjuk a fiókot.